​Продължава издирването на двамата избягали затворници

DenNews.bg
04.04.2018
размер на текста:

 Полицията в цялата страна е на крак. Малко преди 16 часа вчера двамата престъпници избягаха през централния вход на Софийския затвор. Те са били въоръжени с нож и пистолет. Произвели са три изстрела. Бягството става по време на предаване на багаж от техни роднини. В улицата срещу затвора ги е чакала кола. МВР предупреждава, че двамата избягали затворници са въоръжени и много опасни. Веднага бяха разпространени и снимки на престъпниците.

Двамата въоръжени затворници нападнаха охраната и избягаха от Софийския затвор. Бягството е станало в 15.45. Избягалите са Радослав Колев, рецидивист, осъден на лишаване от свобода на 26 години за убийство и Владимир Стефанов, рецидивист, осъден на лишаване от свобода на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на софийския затвор.

Образувано е досъдебно производство по чл. 297 НК /бягство на затворници/, като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в Затвора София. По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на Затвора София.

На място в Затвора в София са изпратени двама прокурори от СГП, като действията по разследването се извършват от СДВР. Координират се действия с МВР за издирване на бегълците.

СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети