Започват масови проверки за неплатени глоби за пътни нарушения

DenNews.bg
30.04.2018
размер на текста:

Масови проверки за неплатени глоби за пътни нарушения започват на територията на цялата страна.
Служителите на "Пътна полиция" ще осъществяват засилен контрол по пътищата в страната. Целта на акцията е да се установят водачи, които не са платили глобите за извършените от тях нарушения.
На пътя към ГКПП "Калотина" има разположен автопатрул, който спира водачите. Към другите гранични пунктове също има екипи на "Пътна полиция". В рамките на 1 час от общо 10 проверени водачи само един е бил с редовни документи и не е имал неплатени задължения.
Във връзка с проверките инспектор Петър Соколов обясни пред БНР, че акцията ще продължи от днес до 6 май.
"От днес до 6-и май тази година ще се проведе специализирана полицейска операция с акцент установяване на водачи и пътници на моторни превозни средства с невръчени електронни фишове и неплатени задължения по закона за движение по пътищата. Операцията ще я проведем в районите на всички погранични контролно-пропускателни пунктове на територията на страната", обясни инспекторът.
На водачите, за които се констатира, че имат неплатени глоби, ще им бъде отнемана книжката на място. Свидетелствата на неизрядните водачи ще бъдат връщани, след като се издължат.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети