Психологът Силвия Димитрова представя в Дупница първата си книга "Часовниковата кула"

DenNews.bg
30.04.2018
размер на текста:

 Първата си книга "Часовниковата кула" ще представи в Дупница Силвия Димитрова. Събитието ще се състои на 4-и май от 17:30ч. във Военния клуб на втория етаж.

Творбата, която авторката нарича "почти роман" за нея всъщност е една сбъдната мечта, защото чрез нея тя ни показва как да разпознаем насилника до себе си и как да се отървем от него, въпросите и предразсъдъците- както своите, така и на околните.

"Книгата е структурирана така, че пресъздава промяната, която една жена постига вследствие на двугодишна терапия при психотерапевт. Промяната в усещането за самата себе си и света около нея – семейство, колеги, приятели, общество. Както и всички съмнения, които съпровождат този процес, болките и страховете, разколебаването и надеждата, съпротивата на нейната промяна от страна на всички около нея", казва в част от представянето авторката.

Силвия Димитрова работи с проблема насилие над жени и деца години наред, тя е основател и на първото сдружение в Дупница "Знание, успех, промяна", чрез което се предоставя психилогическа и юридическа помощ на жертвите.

Повече за книгата и проблемите, засегнати в нея, можете да научите на представянето.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети