4 са приемните семейства в община Бобошево

DenNews.bg
03.04.2018
размер на текста:

 4 са приемните семейства в община Бобошево, които отглеждат деца и са подпомагани с месечни средства задоволяване на основните и индивидуални потребности на малчуганите.

Директорът на Социално подпомагане Камелия Антова обясни, че местната дирекция е доставчик на четири действащи професионални приемни семейства, като заявки за доброволни не са подавани.

 По Закона за семейни помощи за деца са подпомагани 145 семейства с месечни помощи за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст. С еднократна помощ при раждане на дете са подпомогнати 18 майки. С еднократна целева помощ за първокласници са подпомогнати 8 семейства. Със семейни помощи при бременност на неосигурени майки са подпомогнати 2 лица. С еднократна помощ за отглеждане на дете от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение е подпомогнато 1 лице. С месечни помощи за отглеждане на дете до една година са подпомогнати 4 майки. Три семейства от общината са с право на месечна добавка за деца с трайни увреждания.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети