Търсят причините за смъртта на 17-годишно момиче, колабирало в училищен двор

DenNews.bg
03.04.2018
размер на текста:

Все още не е ясна причината за смъртта на 17-годишната ученичка Анаис Ангелова, която почина снощи в двора на 96-о СУ „Лев Н. Толстой“ в столичния ж.к. „Люлин“.
По данни на очевидци момичето е починало, след като му е прилошало и е паднало на земята.
„Линейката е тръгнала на първата минута, веднага, и в 20.20 часа сме били на мястото на инцидента. За съжаление, нашият екип е заварил момичето починало. След това, в 21.03 часа отново е повикана линейка за майката на момичето. Подадено ни е, че е била в тежка нервна криза. Отново веднага тръгва втори екип и на 12-ата минута линейката е била в училището, като тогава вече там е имало една група хора, които са започнали да блъскат и да удрят по линейката и не са я допуснали до страдащата жена“, обясни пред БНР Катя Сунгарска от „Спешна помощ“.

Тя категорично отхвърли обвиненията на близките на момичето, че линейката се е забавила. По думите на Сунгарска, ученичката е колабирала близо час преди приятелите й да повикат Спешна помощ. От МВР допълниха, че към момента няма следи от насилие.

17-годишната Анаис не е учила в 96-то СУ. Тя и брат й са ученици в Професионалната гимназия по туризъм в Банкя. По първоначални данни на директорката на училището, момичето и нейният брат, които учили в една и съща паралелка, вчера не са били в клас.

„В двора на 96-о училище са се събрали младежи от квартала, като не всички са били ученици в това учебно заведение. Не е имало нито насилие, била е една спокойна атмосфера. Така че причината за смъртта е нещо, за което ще говорят други институции. Има училищен психолог, който ще разговаря с децата“, каза Ваня Кастрева - началник на Регионалното управление по образованието в София.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети