Прокуратурата проверява за безстопанственост още 13 болници

DenNews.bg
27.04.2018
размер на текста:

 13 нови досъдебни производства за безстопанственост в болници в страната са образувани от прокуратурата.
Новите разследвания са в Пета многопрофилна болница за активно лечение УМБАЛ "Царица Йоанна", СБАЛО "Проф. Бойчо Бойчев", УМБАЛ "Света Анна", националната кардиологична болница, болницата по хематология, инфекциозната болница - всичките в София, както и болниците във Видин, Разград, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен.
Всички дела, дори на болниците от другите градове, ще се разследват от Софийска градска прокуратура, за да се избегнат съмнения за пристрастност. Прокуратурата е възложила на полицията допълнителна проверка на договори за медицински услуги в още редица големи болници.
В средата на март Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за безстопанственост в УМБАЛ „Пирогов“.
По всички посочени досъдебни производства главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследването да се извършва от следователи от Национална следствена служба.
Проверката ще приключи в двумесечен срок. Всички останали материали, събрани в хода на проверката от МВР и МЗ са изпратени на съответните окръжни прокуратурите в страната – за анализ и преценка на необходимостта от извършване на допълнителна проверка, и произнасяне по същество.
Разследванията на прокуратурата за болниците в Ловеч и Враца продължават

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети