Три ин витро процедури ще бъдат платени със средствата, събрани от благотворителните концерт и базар в Дупница

DenNews.bg
26.04.2018
размер на текста:

От 30-и април до 30-и май двойки с репродуктивни проблеми от община Дупница ще могат да кандидатстват за финансиране. Парите са осигурени след съвместната благотворителна кампания преминала под надслов „За повече деца в Дупница“ на кмета на Дупница Методи Чимев, председателят на ОбС – Емил Гущеров“ и фондация "Искам бебе".
11 500 лв. бяха събрани по време на великденския базар и концерт в началото на този месец. Събраната сума е преведена по сметката на „Искам бебе“ и тя ще бъде разпределена между три двойки от община Дупница за извършване на ин витро процедури. Двойките ще бъдат избрани чрез жребий в Денят на детето - 1-и юни, в присъствието на нотариус, представител на фондация "Искам бебе", както и кмета Чимев и ОбС-шефа Емил Гущеров.
Условията за кандидатстване на двойките за финансиране на ин витро процедура от кампанията са регламентирани в документи, съгласувани между двете страни. Документите ще са публикувани на сайта на фондация "Искам бебе" (iskambebe.bg ) от понеделник. След като попълнят документите, кандидатите трябва да ги изпратят на електронен адрес: dupnitsa@iskambebe.bg до 30-и май, включително.
"Искам да благодаря отново на всички, които се включиха в инициативите за набиране на средства. Без децата от всички училища и детски градини, които изработиха прекрасни сувенири и лакомства, без учителите, които ги мотивираха, без стотиците жители на община Дупница, които ни повярваха и отделиха средства, за да подпомогнат каузата ни, нямаше да успеем. Аз вярвам в доброто и съм убеден, че всеки един от нас е помогнал от сърце, а това няма как да не донесе най-голямото щастие - да помогнем на наши съграждани да имат своя рожба“,коментира Чимев.
"Положихме основите на една, надявам се, традиция. Тази кампания ще се реализира и през следващата година, и по-следващата и още по-следващата... Всеки един от нас трябва да бъде съпричастен със семействата, които още чакат да сбъднат мечтата си. Затова нека им помогнем", допълни Гущеров.
„10 години ние сбъдваме мечти. И дай боже през тази година да успеем да осъществим най-съкровените мечти на три семейства от Дупница. Благородните мечти се преследват и се превръщат в реалност. Затова съм убедена, че мечтите на тези три семейства ще се сбъднат“, заяви пък председателят на УС на фондация „Искам бебе“ Мария Янева.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети