Прокуратурата извади 13 тома с нови доказателства срещу Иванчева

DenNews.bg
26.04.2018
размер на текста:

13 тома с нови доказателства, десет от които със специални разузнавателни средства, по казуса с арестувания кмет на "Младост" Десислава Иванчев, заместника й Биляна Петрова и бившия кмет на района Петко Дюлгеров представи прокуратурата на започналото днес дело в Апелативния специализиран съд. Тримата бяха задържани по разследване за подкуп в особено големи размери.
Тъй като нито задържаните, нито адвокатите им бяха запознати с материалите, съдът им даде три часа да се запознаят с материалите. Очаква се заседанието да започне в 14.30 часа, на което състав с председател Даниела Росинова ще реши дали да потвърди ареста на тримата обвиняеми.
Адвокатите им съобщиха междувременно, че вече са се запознали с разговорите, записани със СРС-та, но имат забрана да не ги огласяват. По-рано самата Иванчева първо каза пред журналисти, че не знае кой е изнудваният от нея бизнесмен Александър Ваклин, но после изведнъж се сети, че е имала 2 срещи с него. Едната била в община "Младост".
И на това заседание Иванчева се появи с бележки до журналистите, в които опровергава информацията на прокуратурата от разследването.
Посредникът Дюлгеров е имал две срещи с Александър Ваклин, съобщи адвокатът му Мариана Тодорова, като уточни, че едната среща е в деня на ареста. На камерите обаче не се вижда какво точно предава Ваклин на бившия кмет.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети