Заместник на задържаната Иванчева поема кметския пост в „Младост“ временно

Десислава Панайотова-Янкова
26.04.2018
размер на текста:

Владимир Клисуров бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет на столичния район „Младост“.
Той бе избран с гласовете на 48 от столичните общински съветници, един се въздържа. Досега Клисуров бе заместник на Десислава Иванчева, която бе арестувана миналата седмица, заедно със зам.-кметът Биляна Петрова.
Клисуров прие с неохота назначението и каза, че не е компетентен да се занимава по спорните казуси със строителството, тъй като нямал подходящо образование. По-рано Иванчева каза, че именно него е посочила при подаването на молбата си за отпуск. Вчера председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков съобщи, че СОС ще подкрепи избора на Иванчева а и обясни, че тя е направила пропуск, поради което се налага СОС да го поправи.
Клисуров пое отговорност забавени преписки да бъдат придвижени в най-кратки срокове. Той потвърди, че няма спор с Румен Русев, който бе набеден от Иванчева за неин противник и заяви, че ще работят заедно.
Самият Русев каза на заседанието на СОС, че не познава предприемача Александър Ваклин, че никога не го е виждал и че подкрепя водената политика от Иванчева да се правят дарения под формата на детски площадки, лампи и ремонти.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети