Бивш полицай е арестуван за серия убийства, кражби и изнасилвания в САЩ

DenNews.bg
26.04.2018
размер на текста:

Бивш полицай е арестуван в Калифорния по подозрение, че е извършител на множество серийни убийства, изнасилвания и кражби през 70-те и 80-те години на 20 век.
72-годишния Джоузеф Джеймс Деанджело живее в района на Сакраменто и е бил идентифициран по възобновено разследване на нерешен случай отпреди десетилетия.
Властите смятат, че бившият полицай е т.нар. Убиец от Голдън Стейт, който е извършил 12 убийства, 51 изнасилвания и над 120 кражби.
Деанджело е бил задържан по-рано по подозрение в четири убийства - за смъртта на двама души в Сакраменто през 1978 г. и за тази на още двама във Вентура през 1980 г.
Главният прокурор на Сакраменто съобщи пред медиите, че "отговорът винаги е бил в Сакраменто" и мащабът на този случай е налагал той да бъде разрешен.
От окръг Вентура коментираха, че обвинението вероятно ще поиска смъртна присъда.
Преди две години ФБР предложи награда от 50 000 долара на всеки, който може да помогне случаят да бъде разрешен.
Джоузеф Деанджело е работил за правоохранителните органи през 70-те години. Той е идентифициран след 40 години разследвания благодарение на анализ на ДНК.
Възрастта на жертвите му е била между 14 и 41 години.
Мнозина отдават признание на авторката на книги за действителни престъпления Мишел Макнамара, че е помогнала за постигането на този успех. Макнамара почина през април 2016 г., но книгата й за престъпленията на "Убиеца от Голдън Стейт" "Ще си отида в мрака" (I'll Be Gone in the Dark) бе публикувана тази година. Източник: manager.bg

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети