Заловиха бургазлия, залагал в спортни сайтове с чужди банкови карти

DenNews.bg
25.04.2018
размер на текста:

Служителите от сектор "Икономическа полиция" при Областната дирекция на МВР в Бургас неутрализираха измамник, който правил залози в спортни сайтове, използвайки данни от чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.
Действията на полицията са предприети по неотложност. На 24 април, вторник, спецполицаите извършили претърсване в дома на 28-годишен мъж, заподозрян за използване на чужди банкови карти.
В хода на обиска на апартамента на М. М., намиращ се в блок 40 на бургаския квартал "Меден Рудник", униформените намерили и иззели вещи и предмети, които имат отношение към извършено престъпление от лицето.
Вследствие на действията е констатирано, че за периода от ноември 2017 година до края на март тази година М. М. е придобил и използвал данни от банковите карти на трима души. Мъжът правил неправомерни транзакции в интернет пространството - той залагал парични суми от картите на хората в спортни сайтове.
От дирекцията на МВР в Бургас припомнят, че от началото на годината са констатирани 4 случая, при който спрецполицаите неутрализират престъпление от вида "злоупотреба с чужди платежни инструменти".

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети