Обвинената за катастрофата на „Тракия“ шофьорка на свобода срещу 5 000 лв.

DenNews.bg
24.04.2018
размер на текста:

Обвинената за тежката катастрофа на магистрала „Тракия“ шофьорка Цвета Таскова излиза на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв. Това реши днес Апелативен съд.
На 13 април след сблъсък между колата на плевенчанката и автобус на "Юнион Ивкони" загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени.
Таскова бе задържана и обвинена, а преди седмица Софийският окръжен съд я остави за постоянно в ареста.
Адвокатът на Таскова обаче обжалва, а пред магистратите младата жена се разплака и поиска прошка от роднините на жертвите и ранените.
Според апелативните магистрати не са изпълнени трите предпоставки, от които следва да се вземе поисканата от прокуратурата най-тежка мярка "задържане под стража". Съдът не откри данни за реална опасност от укриване на Таскова, както и вероятност да извърши престъпление. Обвиняемата за инцидента няма други криминални или противообществени прояви.
Другият довод за налагането на парична гаранция на съда е, че разследването на катастрофата, както и автотехническите експертизи се очаква да отнемат изключително продължителен период от време. На обвиняемата обаче бе наложена забрана да напуска България.

Все още се чака съдебно-техническата експертиза.
Решението на Софийския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети