Марек: Не сме и мечтали за покана от Сампдория, това е престиж за целия град

DenNews.bg
23.04.2018
размер на текста:

Изпълнителният директор на Марек Янек Кючуков коментира ситуацията в клуба и най-вече развитието на Детско-юношеската школа. Кючуков изтъкна, че школата се развива добре, щом клубът има два юношески отбора в Елитните групи и покана към играч на дупничани от страна на италианския Сампдория.
„Идеята на ръководството е да дава шанс на момчетата от школата, за да се настроят на вълна мъжки футбол, защото някои от тях излизат от юношеската възраст. Оценката за нашата школа е дадена много отдавна – имаме два отбора в Елитни групи и общо над 200 деца. Освен това поканиха наш футболист в Сампдория (б.а. Анжело Кючуков). Едва ли играчи от Левски, ЦСКА и Лудогорец имат покани от Сампдория... Хората се интересуват и следят. Виждате как от Славия продадоха две млади момчета в Италия. Това е модата в момента – да се следят млади момчета с перспектива“, коментира Янек Кючуков.


Той призна, че поканата от страна на Сампдория към 16-годишния Анжело Кючуков за тестове в Генуа е била неочаквана. „За мен това беше изненадата, не съм си и мечтал за такова нещо. Но Анжело хвърли много труд в тренировките. Сега предстои да отговорим положително на Сампдория, че го пускаме да замине при тях. Той ще пътува за Генуа и ще остане 4-5 дни. Сигурно хейтърите ще кажат, че аз или баща му сме го уредили... Само че в Сампдория уреждане няма, там играят качествата. Те проучват всичко – родители, семейство, училище. Това са клубове на светлинни години от нас. Тази повиквателна е признание за всички в Марек, за школата и за целия град“, каза Янек Кючуков. „Има интерес и към други момчета, които играят в Елитните групи. Разбира се, искам да кажа и че не сме идеалната школа и идеалните треньори. Имаме си проблеми, имаме какво да подобряваме. Но това, че канят футболист в Сампдория говори само по себе си“ завърши изпълнителният директор на Марек.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети