Шефът на спецсъда да говори с марсианци, тросна се арестуваната кметица на "Младост"

DenNews.bg
20.04.2018
размер на текста:

 Ако Иван Гешев иска да говори с марсианци, нека го направи. На нас ръцете са ни чисти. Подкуп не сме вземали. Това заяви арестувания за подкуп кмет на община "Младост" Десислава Иванчева пред съда, който разглежда мярката й за неотклонение.

Не сме взимали подкуп, отхвърли обвиненията Иванчева. Тя посочи, че парите не са ги пипали, а "те са ги сложили в колата". Иванчева назова и името на изнудваното лице "в житейския смисъл на думата" и каза, че става въпрос за човек от "Ваклин груп" - Александър Ваклин, който бил и зам.-кмет. на общината, а в момента е човек на ГЕРБ. Тази сутрин специализираната прокуратура поиска постоянен арест за кмета на столичния района "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Те бяха арестувани във вторник с показна акция в центъра на столицата, точно пред Спортната палата. Обвинени са за искане на подкуп от предприемач строител в "Младост". Според обявеното Иванчева и Петрова са заловени със 70 000 евро в кашон, който бил в колата, с която те са пътували. Подкупът е взет от посредника Петко Дюлгеров малко преди това.

На следващия ден шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев на брифинга за подробности по случая заяви, че Десислава Иванчева е изнудвала "в житейски смисъл" и други хора.

Междувременно от думите на Цецка Цачева стана ясно, че прокуратурата ще разследва и дали при ареста на кметицата е имало нередности.
Малко по-късно обаче от пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът Десислава Иванчева.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети