Арестуваният полицейски шеф на Раковски изнудвал заподозрени

DenNews.bg
20.04.2018
размер на текста:

Началникът на полицията в Раковски Георги Илиев изнудвал заподозрени, като искал пари, за да прекрати разследвания срещу тях. Подробностите бяха изнесени от прокуратурата в Пловдив.
Илиев бе задържан вчера с прокурорско постановление за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за подкуп и за изнудване. Той, заедно с други двама свои служители, са изнудвали търговец на контрабандни цигари да им плати 20 000 лева, за да прекратят започнало разследване срещу него за незаконна търговия на акцизни стоки. Сумата е била платена в районното управление. Началникът е взел от тази сума 1000 евро. за себе си и е дал на другите двама подчинени също по 1000 евро.

Схeмата започна да се разплита покрай разследването на други двама полицаи от Пловдив, които бяха задържани миналата година. Оказа се, че те са извършили три въоръжени грабежа, като един от ударите е за около 300 000 лева. Става въпрос за въоръжени грабежи на микробуси с контрабандни цигари.
"Извършителите са се представили за полицаи. Спирали са за проверка и са задържали лица, които са превозвали цигари без бандерол в микробуси. Един от съучастниците на тримата обвиняеми към настоящия момент полицейски служители, се е сдобил със снимка на микробуса, пълен с цигари, на пострадалото лице. Той е бил изпратен по електронен път на началника на районното полицейско управление в Раковски, който от своя страна, заедно със своите подчинени са решили да изнудят и принудят лицето да предаде 20 000 лева", обявиха от прокуратура

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети