Срещу 20 000 лева напушената и пияна шофьорка, блъснала 10 коли в Пловдив, вече е на свобода

DenNews.bg
19.04.2018
размер на текста:

 Районният съд в Пловдив пусна срещу парична гаранция от 20 000 лева 20-годишната Габриела Медарова, която беше задържана в Пловдив, след като изпотроши 10 автомобила, шофирайки пияна и напушена.

Пред съда младата жена се разплака и заяви, че не издържа в ареста, предаде "24 часа".

"Много съжалявам. Никога повече няма да се кача зад волана, дори да ми върнат книжката. Искам при семейството ми. Много ми е тежко в ареста", каза пред съда Медарова.

Съдията по делото - съдия Теофана Спасова, реши 20-годишната да бъде пусната от ареста. Според съдията няма основателно предположение, че Габриела може да се опита да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според съдията танцьорката не е затруднила досъдебното производство. Обвинената не направила и опит да избяга от местопроизшествието, а просто се качила до жилището на своя приятел Пламен Николов в "Оазис-4". По-късно, придружена от гаджето си, тя се върнала на местопрестъплението. "Не следва да бъде взета най-тежката мярка", отсече съдийката, отхвърляйки искането на държавното обвинение за постоянното задържане на Медарова.

Прокурорът по делото Таня Гьорчева обясни, че Габриела е обвинена в три престъпления. За тези деяния законът предвижда до 3 години затвор.
По думите ѝ прокуратурата ще помисли дали да протестира решението пред по-горна инстанция.

Изясни се и версията за извършените от Медарова престъпления. Според защитата 20-годишната танцьорка била глобена 100 лева от работодателя си вечерта преди катастрофата. Тя нямала никакви пари, за да вземе такси и затова се качила на джипа на приятеля си. Обвиняемата била в нервна криза.Приятелят на младата жена също

обяснил пред разследващите, че в нощния клуб, където любимата му танцувала, тя изпила голямо количество водка. След това взела колата му, за да отиде с нея на работа. Прибирайки се, тя разказала пред него, че е предизвикала катастрофа с паркираните коли.

 

"При целия ни разговор от 2 часа и половина тя плака", заяви адвокатът на Медарова Орлин Търновалийски.
По думите му нямало значение кога 20-годишната танцьорка е изпушила цигарата с марихуана. Това не можело да се докаже.

Адвокатът поиска от съда клиентката му да бъде пусната, тъй като тя не била извършила тежко престъпление и не била осъждана преди това. "Защо трябва да бъде травмирана в ареста? Ще спрат ли престъпленията в България с нейното постоянно задържане?", попита адвокатът.

Защитникът обаче смята, че паричната гаранция от 20 000 лева е прекалено висока и граничела с лишаване от свобода.

Родителите на Медарова са обяснили, че имат парите да платят гаранцията на дъщеря си и ще го направят. По думите им тя е добро дете.

От оценката на щетите по другите коли стана ясно, че нанесените щети от Габриела са за над 40 000 лева.

Източник: News.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети