Състоянието на патриарх Неофит е стабилно

DenNews.bg
19.04.2018
размер на текста:

Патриарх Неофит в момента е в отлично състояние, но в сряда той е бил приет в реанимация заради обостряне на хронично сърдечно заболяване, от което страда.
Специалисти по неврология, кардиология и образна диагностика осъществили съответния план на изследване. Предприели терапевтично поведение, в резултат на което патриархът вече се чувствал добре. Още днес ще започне неговата активна рехабилитация, съобщи проф. Николай Младенов, началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в болница „Токуда”, съобщи Нова телевизия.
Патриарх Неофит има тежка бактериална инфекция, получена след края на рехабилитация във връзка със сърдечните му проблеми, пише dir.bg.
Вдигнал е температура и му е прилошало, но не е припадал или колабирал, както се писа по-рано. Спешните мерки са взети заради големите рискове от усложнения, свързани с това, че той е с две сменени клапи на сърцето.
Планира се днес Негово светейшество да бъде преместен в кардиологията, където да бъде проследен и долекуван.
Главата на Българската православна църква е на 72 години. Преди четири години той беше подложен на операция заради сърдечни проблеми.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети