Крадец на криптовалута избяга от затвора и отпътува заедно с премиера на Исландия

DenNews.bg
19.04.2018
размер на текста:

 Куриозно бягство на затворник в Исландия. Един от най-известните крадци на криптовалута Синдри Стефансон избяга от ареста и напусна страната. Любопитното в случая е, че Стефансон се е качил на самолета, в който е пътувал премиерът на страната.Кражба на 600 компютъра за генериране на криптовалута. Това е престъплението на Синдри Тор Стефансон, заради което той е задържан от властите в Исландия. Според специалисти компютрите са могли да генерират около 2 милиона долара.

Докато тече разследването и процесът срещу Стефансон, той решава да избяга от затвора, който е от отворен тип. 1 часа през нощта е перфектното време за измъкване през прозореца на една от сградите, в които е настанен Стефансон и той решава да действа именно тогава. Любопитен е фактът, че арестантите там имат право да ползват свободно телефон и интернет. Наблизо няма и ограда тъй като затворът е отдалечен на около 95 километра от международното летище Кефлавик.

Стефансон преминава безпроблемно разстоянието и хваща самолета за Швеция в 7 часа сутринта. На летателния апарат е и премиерът на Исландия Катрин Якобсдотир. Причината престъпникът да се качи на самолета безнаказано е фактът, че до момента на полета все още никой не знае за бягството. В момента Стефансон все още се намира на свобода, а властите в Исландия са издали международна заповед за арест.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети