Петима каналджии с обвинения от Спецпрокуратурата

DenNews.bg
18.04.2018
размер на текста:

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима участници в група за незаконно превеждане на мигранти през турско-българската граница и през страната. Групата е действала от февруари 2016 г. до ноември 2017 г. на територията на Бургаска област, съобщиха от МВР.
Срещу част от обвинените има образувани дела за такива престъпления, които са присъединени към досъдебното производство на Спецпрокуратурата.
Петимата са задържани при спецоперация на ГДБОП, ОДМВР-Бургас и териториалните дирекции "Национална сигурност"-Бургас и Ямбол. Акцията е ръководена от Специализираната прокуратура.
Според първоначалните данни участниците в групата са поддържали контакти с турски каналджии. Съгласували с тях кога и къде ще бъдат преведени през границата определен брой мигранти, посрещали ги, настанявали ги по квартири.
След това ги превозвали към вътрешността на страната с лични автомобили или с наети таксита. Лидерът на групата е задържан непосредствено след влизането му в България през ГКПП "Капитан Андреево".
Специализираният наказателен съд е определил за петимата обвинени мярка за неотклонение "задържане под стража". Мярката подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети