Адвокат на обвинената за жестоката катастрофа на „Тракия“ представи нейната версия

DenNews.bg
17.04.2018
размер на текста:

След жестоката катастрофа с автобус на магистрала „Тракия”, при която загинаха шестима души, адвокатът на обвинената за инцидента Цвета Таскова разказа нейната версия за случилото се.
Таскова е работила в Пампорово и се е прибирала към дома си в Плевен. Разказът на Цвета е следният – почнала изпреварване при скорост 110 км/ч, но "усетила несигурност в автомобила". Той се отклонил, а Таскова не е успяла да овладее колата и се е блъснала в рейса. Това разказа адвокатът на младата жена – Георги Динев. Той подчерта, че клиентката му още не може детайлно да разкаже всичко и дали е ударила гумата на автобуса. По разказа на Таскова имало и "закачане" между превозните средства. Припомняме, че веднага след катастрофата се появи непотвърдени данни, че Таскова чула свирене при опита за изпреварване, като в социалните мрежи се появиха твърдения, че на мястото на катастрофата има нова маркировка, която издава висок шум при пресичане с по-висока скорост.
Адвокатът изрично уточни, че още не са готови всички експертизи, за да се установи случилото се. Той призна и, че преди 2 години Таскова е хваната с 0,9 промила алкохол в кръвта, което ѝ е донесло административно наказание. В свидетелството за съдимост такова нарушение не се отразява.
Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.
По закон, предвиденото наказание за такава катастрофа и по обвинение "причинена смърт по непредпазливост", каквото има Таскова, е от 5 до 25 години затвор. А адвокат Динев изрази огорчение, че имало много лъжи по адрес на клиентката му – че не съжалява, че ще се укрие от правосъдието.
По думите му родителите й са потресени. Бащата на Цвета е летец, а майка ѝ – лекар.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети