Ученици бяха гости на прокурорите в Дупница

DenNews.bg
17.04.2018
размер на текста:

Ученици от гимназия "Христо Ботев+ бяха гости в Районна прокуратура в Дупница в Деня на отворените врати.ч.

Административният ръководител на прокуратурата г-жа Даниела Гюрова и прокурор Марияна Кожухарова запознаха учениците със структурата на съдебната система, начина на функциониране и взаимодействие между съд, следствие и прокуратура. Бяха разяснени видовете дела, които се разглеждат в съда, поводите за образуването им и разликата между тях. Разяснен им бе начинът, по който функционира системата, възможностите за предоставяне на услуги и информация, организацията на работа на и функциите на прокурорите.

Дадена им бе възможност да видят отблизо работата на съда и прокуратура. Учениците посетиха съдебна зала, в която им бе онагледен начинът, по който протича съдебното производство по наказателно дело от общ характер.

На учениците бяха предоставени информационни брошури, съдържащи полезна информация за функциите, структурата и дейността на прокуратурата.

С връчването на удостоверения на всички ученици, за участие в Деня на отворените врати и в Образователната програма „Съдебна власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури.“ завърши посещението им в Районна прокуратура гр.Дупница.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети