Популярни личности започнаха кампания за втори референдум за Брекзит

DenNews.bg
16.04.2018
размер на текста:

 Популярни британски актьори, бизнесмени и политици, включително действащи депутати, започнаха кампания за нов референдум за брекзит след приключването на преговорите между Лондон и Брюксел, предаде Би Би Си.

Днес се състоя първата акция от кампанията - в лондонския район Камдън, в северната част на британската столица. Тя събра около 1200 души.

Актьорът Патрик Стюарт заяви, че ако народът гласува против договореностите за брекзит, Великобритания трябва просто да остане в ЕС. По думите му, условията при излизане от общността са се оказали съвсем различно от картината, представена от привържениците на брекзит по време на агитационната кампания. По-рано и управляващите консерватори, и лейбъристката опозиция изключваха възможността за повторен референдум.

Кампанията "Народно гласуване" настоява последната дума за това дали Великобритания да напусне или да остане в ЕС, да бъде на гласоподавателите, а не на депутатите.

На допитването, проведено през юни 2016 година 51.9% от участвалите във вота британци гласуваха за излизане от общността, а 48.1% се обявиха против

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети