Десет са вече жертвите на катастрофата на „Тракия“

DenNews.bg
13.04.2018
размер на текста:

Десет са вече жертвите на тежката катастрофа, станала след удар на кола в автобус на магистрала „Тракия“ при Вакарел, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на Спешна помощ. Над 20 души са пострадали, сред тях е и дете, чието състояние е тежко.
От УМБАЛ "Св. Анна" в София съобщиха, че пациентите, които до този момент са постъпили при тях, са със сериозно фрактури и порезни рани. Двама души от общо деветте приети до този момент са в много тежко шоково състояние.
Според свидетели автомобил е ударил автобус на "Юнион Ивкони", който се движел в посока София. В резултат на сблъсъка автобусът се е преобърнал в канавката.
„Видях какво се случи. Колата се блъсна в автобуса и той се обърна в канавката”, разказа свидетел на инцидента.
Автобусът е пътувал от Бургас за София. Ударът е дошъл от лека кола "Рено" с плевенска регистрация. Зад волана на автомобила е била жена, която обяснява, че воланът й е засякъл.
„Аз бях първият човек, който слезе от автобуса. Ужасна гледка беше. Всички хора викаха, не знам бройката нито на ранените, нито на загиналите. Пътувах сам, имам охлузвания, радвам се, че съм добре. Но шокът от ужасната гледка на ранени хора е ужасна. Не мисля, че автобусът е карал с превишена скорост”, заяви един от пътниците в автобуса, преживял тежката катастрофа.
Всички хора вече са извадени от автобуса, съобщиха от пожарната пред NOVA.
Сигналът за инцидента е бил подаден на телефон 112 в 11:27 ч.
Изпратени са 14 линейки, от Елин Пелин, Ихтиман и София. Пострадалите ще бъдат транспортирани в болница "Света Анна" и в "Пирогов".

„Става въпрос за катастрофа между автобус и лек автомобил. Екипите са на място. Спряно е насрещното движение по магистрала „Тракия”, за да могат да стигнат линейките. По първоначална информация има около 20 пострадали”, заяви за NOVA главният секретар на МВР Младен Маринов.

По разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски са изпратени екипи на ИА „Автомобилна администрация“ за извършване на проверки на мястото на инцидента и в офиса на фирмата превозвач "Юнион Ивкони", съобщиха от транспортното министерство.
Автобусът се е движил по редовна линия Бургас-София, притежава валиден технически преглед (№ 15440515 от 06.02.2018) и карта за допълнителен преглед. Превозното средство е с първа регистрация 14.08.2017 г. и е в лиценза на превозвача „Юнион Ивкони“.
Водачът на автобуса, който по първоначални данни е на 33 години, притежава всички необходими документи за извършването на обществен превоз на пътници.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пък разпореди на Агенция „Пътна инфраструктура“ да бъде осигурен обходен маршрут. Екипите на АПИ и пътно-поддържащата фирма оказват съдействие на МВР за организация на движението в района на инцидента.
Специализиран автомобил-лаборатория и експерти от "Автомобилна администрация" са на мястото на инцидента и ще извършат всички допълнителни проверки след приключване на следствените дейности от органите на реда.
Към мястото пътува и вътрешният министър Валентин Радев.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети