Гора ще расте заедно с най-малките жители на община Дупница

DenNews.bg
13.04.2018
размер на текста:

Гора ще расте заедно с най-малките жители на община Дупница-над 50 фиданки, посветени на всяко от родените от началото на годината бебчета от Дупница и селата, бяха посадени днес в парк „Рила“.
„Гората на новородените“ е инициатива на РДГ-Кюстендил и Община Дупница, която се „роди“ за Седмицата на гората, но намерението е да се превърне в традиция. А идеята е тя да продължи през още през есента, когато свое дръвче ще получат бебчетата, родени след днешния ден.
В засаждането на фиданките се включиха родителите на бебчетата, батковците и каките им, както и близки и служители на горското и общината.
На всяко дръвче бе поставена табела с името на новородено, като някои от тях дори лично присъстваха на събитието, удобно разположени в прегръдките на майките си.
Специално за случая от Смолян пристигна дупнишко семейство, което отскоро живее там.
Фиданките и табелките са осигурени от Община Дупница. А освен тях семействата получиха и родословно дърво, както и информационни материали, свързани с поддържането и опазването на зелената система.
Грижата фиданките да растат здрави като самите деца ще имат екоотдела на Общината и родителите.
За опазването на горичката, символ на бъдещето на Дупница, обаче отговорност ще имат и всички посетители на парк „Рила“, като не позволяват дръвчетата да бъдат увреждани и изкоренявани.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети