Деца от Сапарева баня превърнаха училищния двор в дом за диви птици

DenNews.bg
13.04.2018
размер на текста:

С разнообразни и занимателни инициативи учениците от СУ "Христо Ботев" в Сапарева баня отбелязаха Седмицата на гората. В ролята на лесовъди за един ден се превъплътиха първокласниците, като за първи път те имаха възможност да засадят собственоръчно дръвчета. За самия процес на засаждане им разказа и помогна директорът на Общинското лесничейство в Сапарева баня – Александър Алащинов. Заедно с него и директора на училището Емилия Гелева, първолаците засадиха в двора на школото шест нови дръвчета – червен дъб и обикновен явор.
Местни дърводелски фирми пък бяха изработили къщички за птици, които децата боядисаха и поставиха в училищния двор.
Като част от мероприятието бе и образователната лекция, представена от шестокласници и от главния специалист от РДГ "Кюстендил" Мария Христова. Децата научиха за богатото разнообразие и красота на българската природа и разбраха колко е важно заедно да я съхраняваме и обичаме. Мария Христова награди и един от победителите в тематичния фотоконкурс, посветен на Седмицата на гората. Отличителна грамота и предметна награда от Сапарева баня получи Анастасия Марчина от 6 "б" клас.
Гост на събитието в СУ "Христо Ботев" бе и директорът на ДГС "Дупница" – инж. Пламен Паюков, който също се включи в образователната лекция и занимателните игри с първолаците. Всички деца, участвали в мероприятията, получиха като подарък от служителите на РДГ "Кюстендил" и ДГС "Дупница" символични дървени медали, шапки с лога и семена, които да засадят.
 

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети