ТЕЦ "Бобов дол" вдига ферма за добив на криптовалута

DenNews.bg
12.04.2018
размер на текста:

 ТЕЦ „Бобов Дол“ ЕАД отдава помещения под наем, захранвани с електроенергия на изгодни цени, по повод проект за създаване на комплекс за добив на криптовалути на територията ни.

Развитието на проекта „Изграждане на ферма за добив на криптовалута“ ще бъде реализиран в 2 основни етапа, които се очаква да се застъпят във времето.

Първият етап е свързан със създаването на мощности. Към момента за целта е предвидено и пригодено специално помещение за контролно-технически център. Мястото е охраняемо и добре вентилирано и е пригодено в него да се позиционират машините за добив на криптовалути, т.нар РИГОВЕ – компютърни конфигурации с голям брой видеокарти, както и ще бъдат изградени и монтирани фреймове към тях.

Вторият етап включва създаванетона платформа за отдаване под наем на мощност за добив на криптовалути на крайни потребители т.нар. „Cloud Mining“. Целта на тази информационна система ще бъде да гарантира сигурен хостинг и да бъде лесна за използване от потребителя и да представя детайлна информация относно предоставената му към момента мощност, валидността на договора, хронология на „изкопаните“ криптомонети, реализираните преводи и т.н.

Едновременно с етап 2 ще се осъществи и допълнително увеличаване на номиналните електрически мощности от 1 етап в съответствие с мощностите, отдадени под наем.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети