Деца засадиха 150 нови дървета в парк „Рила“

DenNews.bg
10.04.2018
размер на текста:

Деца от ДДЛРГ „Олга Стоянова“ и Центъра за настаняване от семеен тип засадиха 150 фиданки в парк „Рила“, поставяйки началото на отбелязването на Седмицата на гората в Дупница.
Младежите проявиха голям ентусиазъм и отговорност към задачата да формират нова горичка в подножието на изкуственото езеро-любимо място за разходка и отдих през лятото за дупничани и гостите на града, а трудът им бе възнаграден с изненади и подаръци.
Сега всеки посетител на парка ще има отговорност към опазването на новите дръвчета-да не бъдат стъпкани или нарочно изкоренени. Ако фиданките оцелеят, то след няколко години на мястото сянка и красота ще хвърлят акации и ели.

Отбелязването на Седмицата на гората продължава утре. Ученици ще гостуват на огнеборците в Дупница и заедно ще засадят нови дръвчета в двора на пожарната.


Както писахме, за 13 април, петък, е насрочена инициативата „Гората на новородените“, в която всяко бебче, родено от началото на годината ще получи свое лично дърво в парк „Рила“. От 10:30 часа в парк „Рила“ ще бъдат засадени дръвчета от видовете липа, ела, гинко билоба, туя, червен дъб, ясен и акация.
Кампанията за отбелязване Седмицата на гората се организира от РДГ-Кюстендил, Горско стопанство-Дупница и Община Дупница.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети