Гимназиална директорка влиза в затвора за присвояване на 13 208 лв.

DenNews.bg
09.03.2018
размер на текста:

Гимназиална директорка бе осъдена на година затвор по обвинение за длъжностно присвояване.
Окръжният съд на Шумен потвърди ефективната присъда за 53-годишната директорка на Професионалната гимназия по селско стопанство във Велики Преслав Владимира Николова. Тя бе осъдена първоначално от Районния съд в града. Николова е лишена и от право да заема длъжността директор в системата на българското образование.
Николова е обвинена за длъжностно присвояване на 13 208 лева. Деянието е извършено в периода от 29 май 2006 до 25 февруари 2009 г. Владимира Николова вече е осъждана.
Призната е за виновна за документно престъпление, извършено от нея като директорка на гимназията. Преди тази присъда, тя е осъдена и за друго длъжностно присвояване на пари от гимназията. Предишната й присъда е условно наказание 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.
Очаква се решение на въззивната инстанция след протест на Районната прокуратура във Велики Преслав и по друго дело за кражба, което се води срещу Николова.
Ефективната присъда на Владимира Николова, потвърдена с решение на Шуменския окръжен съд, е влязла в сила, уточниха от съда.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети