Пчелен кошер- в това превърнаха днешната сесия народните избраници в Дупница

DenNews.bg
30.03.2018
размер на текста:

Пчелен кошер на пъпа на Дупница. В това превърнаха днес залата за заседания народните избраници от местния парламент в Дупница. Факт!

Докато се четяха докладни и взимаха важни решения, те не спряха да борбърорят помежду си, да си разменят шеги и закачки и съответно да се кикотят, да се увличат в сладки приказки, или пък да припомнят стари градски клюки и легенди, за да жегнат този или онзи от колегите си или от някой от местната управа. Пукащата се по шевовете си навън пролет повлия доста на народните избраници и сериозно пропука дисциплината в залата. И никой и нищо не успя да ги усмири. Решения се гласуваха дори, без да се знае за коя точка от дневния ред се касае.

На фона на целия шум, общинският съветник Костадин Костадинов произнесе поредното си гръмко изказване. Този път обект бяха бездомните кучета и общинския приют. Според Костадинов 40 000 лева, които общината всяка година отделя от бюджета си за поддръжката му, кастриране, обезпаразитяване и чипиране на кучетата, са хвърлени на вятъра.

Вместо да дадем тези пари за нещо друго, ние ги заделяме за тези кучета!, вазмущаваше се Костадинов. С парите на данъкоплатеца трябва да се поддържат всички 26 клетки, да се плащат заплати на 4 души персонал! продължи Костадинов. Според него приютът трябва да се предостави за стопанисване на някое НПО, защото именно представители на тези организации непрекъснато недоволстват и искат по-добро отношение към бездомните и беззащитни четириноги.

На сесията днес се обърна и сериозно внимание на все повече увеличаващия се брой на ромчета в точно определени училища. Славчо Павлов обърна внимание на факта, че след време ще се стигне и до там, че представителите на този етнос да не са вече малцинство, а обратното- българчетата да попаднат в тази група.

Сегрегацията в Дупница вече е факт. Над50% от децата в училищата са от ромския етнос.Тази тенденция нараства и един ден ще се стигне до там, че да се налага да се интегрират нашите деца. Вече не може и да става въпрос за интеграция на ромите, коментира Павлов.

На сесията днес бе гласувана и още една важна точка по предложение на кмета Методи Чимев- да бъде изтеглен поредния заем под формата на овърдрафт за период от 1 година.

Общиинските съветници гпасуваха и предожениеето на кмета да отпадне досегашното заплащане на 2 процента режийни разноски при закупуване на общински имоти, като идеята на градоначалника е да се стимулират инвеститорите в общината. Това бе свързано и с едно от основните изменения в Наредбата за разпореждане с общински земи и имоти.

Днес бе актуализирана и приетата през 2008-а година Наредба за отдаване под наем на земеделски земи, пасища и ливади. С решение бе гласувано наемните цени да скочат до 25%

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети