Полицаи обиколиха домове с предупреждения за добро поведение във Фейсбук

DenNews.bg
03.03.2018
размер на текста:

За необичайна полицейска дейност съобщиха граждани, принудени да подпишат предупредителни протоколи за добро поведение във Фейсбук.

В обичайно натоварената за родната полиция петъчна вечер (бюлетините на МВР показват, че в началото на уикенда обичайно зачестяват хулиганските прояви, шофирането след употреба на алкохол и други криминални прояви), екипи от двама и трима полицаи снощи са били ангажирани да обикалят частни домове в столицата с едната задача – български граждани да подпишат предупредителни протоколи „Да не отправя закани и заплахи за здравето и живота на руския патриарх Кирил“.

Видно от клип, направен от единия от предупредените, Иво Дошев, на посетените граждани е съобщено, че те „отправят заплахи към Негово Светейшество Кирил Патриарх Московски“.
Полицаите казват още, че след извършена проверка са установени името и ЕГН-то на съответния гражданин.

„Не точно заплаха“, казва полицаят, връчващ протокола на Дошев след неговите думи, че не е отправял заплахи към патриарх Кирил.

След това полицаят, сочейки ред в документ, казва, че е бил получен сигнал до ГДБОП и НСО.

В първата по рода си полицейска акция у нас, явно насочваща значим ресурс на полиция, ГДБОП и НСО, са посетени още домовете на отец Рафаил-Росен Стефанов, Теодор Спасов, Калин Димитров и украинката Лиса Самсона.

„Не съм отправял заплахи“, категоричен е Дошев.

„Провинението“ на отец Стефанов вероятно е, че е написал на фейсбук профила си „Слава на героите, слава на Украйна“ над споделена от него статия.

Видно от профилите на посетените граждани те са хора с критично мислене и активна гражданска позиция по значими за обществото теми.

Тази сутрин Иво Дошев е получил на месинджъра си откровена заплаха: "Не знам дали ще те арестуват, ама ако те видя очи в очи много ще ти се зарадвам“. Съобщението е изпратено от Румен Борисов, отбелязал се като работещ в Министерство на отбраната.

 

 

Видеото ни е предоставено от Иво Дошев:
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети