Дупница и най-голямата община в Македония търсят път за общо развитие

DenNews.bg
28.03.2018
размер на текста:

Механизми за общо развитие чрез проекти по трансграничното сътрудничество между общините Дупница и Куманова бяха основна тема при гостуването на кмета Методи Чимев и заместниците му Крум Милев и Красимир Георгиев в Македония.
Домакин на срещата бе кметът на най-голямата община в Македония Максим Димитриевски. Община Куманово е с население от 115 000 души, а град Куманово е вторият най-голям след Скопие.
"Изключително сериозен партньор. С колегите обсъдихме някои варианти за съвместни проекти и вече работим конкретно по набелязани такива. До 2 седмици ще имаме яснота какво ще бъде нашето начинание в проекта по ТГС, защото трябва да огледаме документалните и законови разпоредби по намеренията ни. На сесията на ОбС през април ще внесем конкретното предложение за обсъждане, тъй като срокът за входиране е 11 май. Родиха се и интересни идеи за съвместна работа в областта на туризма, които трябва да разгърнем, но те са на много ранен етап, за да говорим в конкретика. Установихме добри взаимоотношения които се надяваме да прераснат и в сферата на културата и спорта", обясни кметът Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети