Улица в Дупница се превърна в река

DenNews.bg
27.03.2018
размер на текста:

Улица в Дупница се превърна в река, като в ранните часове на деня „пълноводието“ й достигало до вратите на автомобилите. За това сигнализираха живущи на ул. „Цар Иван Шишман“. Улицата се наводнява не за първи път. Според по-възрастните жители на квартала причината е, че заради строеж на къща е бил затворен отводнителен канал, който минавал от склона на Гиздова махала до шахтите на улица „Жива вода“.
В района нивото на подпочвените води е високо, а наклона е такъв, че при дъжд ул. „Цар Иван Шишман“ става събирателен басейн. Заради това има изградена широка отводнителна шахта между улицата и ул. „Жива вода“, която обаче заради части задръствания не може да поеме цялото количество прииждаща вода. Проблемът е, че от стръмна улица от Гиздова махала към жк „Бистрица“ пък се свлича кал, която допълнително усложнява ситуацията.
При по-обилен дъжд е невъзможно пешеходци да преминават по улицата, а движението на автомобилите е затруднено. Нивото на водата се задържа високо и след спирането на валежите, заради невъзможността за бързо оттичане.
Снимките са ни изпратени от наши читатели.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети