Гимназисти от Дупница спечелиха стипендии от ЧЕЗ

DenNews.bg
26.03.2018
размер на текста:

Двама възпитаници на ПГ „Акад. С. П. Корольов“-Дупница спечелиха стипендии от ЧЕЗ. Георги Ангелов и Владимир Игнатов се класираха на второ място в шестото издание на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, чиято цел е да намери най-талантливите и успешни ученици от 12 клас на професионалните гимназии с електротехнически профил. И тази година интересът към конкурса беше висок, а конкуренцията силна. Участниците бяха оценени от комисия, съставена от представители на основните дирекции в „ЧЕЗ Разпределение България“.
На първо място се класираха учениците от Професионалната гимназия по транспорт "Проф. Цветан Лазаров"-Плевен. Второ място заеха възпитаниците на Професионалната гимназия "Акад. Сергей П. Корольов"-Дупница, а третото място е за 12-токласниците от Професионалната гимназия по механоелектротехника "Н. Й.Вапцаров" -София.
Победителите печелят стипендии за втория срок на учебната 2017/2018 г., както и възможността да кандидатстват с оценката от изпита във висши технически учебни заведения – Технически университет, Минно-геоложкия университет, Колежа по енергетика и електроника и Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“.

Ученици от Механото не за първи път участват в конкурса и не за първи път печелят стипендии. 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети