Правителството ще реши дали най-бедните пенсионери да вземат добавки за Великден

DenNews.bg
23.03.2018
размер на текста:

Дали най-бедните пенсионерите ще получат еднократни добавки за Великден ще реши правителството на заседанието си на 28 март. Това каза пред журналисти социалният министър Бисер Петков. Решението зависи от финансовия министър, защото става дума за допълнителен и непланиран в бюджета на ДОО разход, изтъкна Петков.
Предложението на социалното министерство е да се запази досегашният размер на великденските добавки - 40 лева. Подходът досега беше празнични добавки да се раздават на хората с пенсии до линията на бедността. Тази година линията на бедността е 321 лева.
Разчетите на НОИ преди да се отпуснат коледните добавки в края на 2017 г. също от по 40 лв. показаха, че такива трябва да получат 1 243 000 пенсионери.
Средствата тогава бяха осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 г
Миналата Коледа по-малко пенсионери получиха добавки, тъй като с повишението на минималната пенсия се повишиха и инвалидните пенсии. Така много пенсионери надхвърлиха границата от 321 лева.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети