Журналист обвини Жириновски в сексуален тормоз

DenNews.bg
23.03.2018
размер на текста:

 Водещият от руския телевизионен канал "Настоящее время" Ренат Давлетгилдеев заяви, че е бил обект на сексуално посегателство от страна на депутата от руската Дума Владимир Жириновски, предаде руската редакция на Дойче веле.

Във Facebook журналистът призова потребителите да споделят, ако самите те са били обект на сексуален тормоз от страна на политици.

Давлетгилдеев разказва, че Жириновски, който е председател на групата на Либерал-демократическата партия, се е държал непристойно с него п овреме на интервю. Телевизионният водещ посочва, че през 2006 г. след финала на конкурса "Мис Русия" хора от антуража на депутата са се опитали да го заведат в "корпоративната сауна на Либерал-демократическата партия". През февруари журналистки от руски медии открито обвиниха в сексуален тормоз шефа на парламентарната комисия по външна политика Леонид Слуцки.

Кореспондентката на руската редакция на Би Би Си Фарида Рустамова от своя страна заяви, че разполага с аудиозапис, потвърждаващ обвиненията.

Руските власти неглижираха сигналите на журналистките. На 21 март беше свикано заседание на комисията по етика на руската Дума. Тя не намери нарушения в действията на Слуцки, а председателят й Отари Аршба определи сигналите за сексуален тормоз като "натиск" срещу депутати и опит за шантаж. Па-рано председателят на парламента Вячеслав Володин предложи на парламентарните журналистки да "сменят работата", ако има опасения за своята сигурност.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети