Европари за спешната помощ у нас: 400 нови линейки и ремонт на 27 центъра

DenNews.bg
21.03.2018
размер на текста:

27 центъра за спешна помощ в страната ще бъдат обновени и ще се закупят нови 400 линейки със средства по процедура "Регионална здравна инфраструктура" по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съобщиха от регионалното министерство.
В рамките на проекта се предвижда да бъдат модернизирани 27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа, както и да бъдат закупени 400 съвременни линейки, осигурени с комуникационно и друго оборудване и медицинска апаратура за спешна медицинска помощ.
Общият ресурс по процедурата е 163.5 млн. лв. С него Министерство на здравеопазването ще подобри достъпа до спешна медицинска помощ с възможности за спешна диагностика, лечение и наблюдение на пациенти до 24 ч.
Стана ясно и че се удължава срокът за кандидатстване по процедура "Регионална здравна инфраструктура" , финансирана от европрограмата. Със заповед на ръководителя на управляващия орган на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. и заместник-министър на регионално развитие и благоустройството Деница Николова срокът за кандидатстване по процедурата се удължава до 15 май 2018 г. Удължаването се налага поради комплексния характер и големия териториален обхват за изпълнение на т.нар. "голям проект" на Министерство на здравеопазването.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети