Свлачище затвори главния път към Трън

DenNews.bg
21.03.2018
размер на текста:

Активизирано свлачище на входа на Трън спира движението. Свлачището е от лявата страна на път II-63 между 44 и 47 км по посока Трън.
В късните часове на вчерашния следобед движението на тежкотоварните автомобили през пътния участък е спряно, снощи е преустановено и цялото движение, съобщава НоваТВ.
"На практика това е основната пътна артерия, свързваща областта с града. В момента се използва обиколен маршрут през селата Велиново и Глоговица, който също не е безпроблемен, но при всички случаи дава алтернатива. Работи се активно по укрепване на терена", коментира областният управител Ирена Соколова.
По данни на кмета на Трън Цветислава Цветкова общината разполага с фракции, скална маса и обезпечава насипните дейности.

Припомняме, пътят Смолян - Мадан ще остане затворен четири-пет и дори шест месеца. Това се препоръчва в доклада на експертите, внесен вчера в Агенция "Пътна инфраструктура".
Нов път осигурява свързаност на селата, засегнати от срутищото Смолян - Мадан. Това заяви директорът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, който лично поддържа връзка с областния управител на Смолян и засегнатите от срутището кметове на населени места. Той изрази надежда следващата седмица новият път, който свързва откъснатите села, да бъде асфалтиран и обезопасен.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети