Млад писател ще представи дебютната си книга пред гимназисти в Дупница

DenNews.bg
20.03.2018
размер на текста:

Младият български писател Тихомир Иванов ще представи дебютната си книга „Камино: Пътят на завръщането“ пред ученици от ПГ „Христо Ботев“.
Срещата, организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Дупница, ще се състои на 22 март, четвъртък, от 14 часа в гимназията.
Авторът е подготвил нестандартна и вълнуваща среща, на която ще разкаже за преживяването Камино и за книгата - книга, която провокира и вдъхновява да следвате мечтите си; книга, подходяща за възрастни и млади, за пътешественици и мечтатели, за любители на психологията и личностното развитие.
„Неблагоприятната семейна среда, в която израснах, ме стимулира още от малък да търся отговорите на важни житейски въпроси. Придобитото знание ме подтикна да продължа пътуването към себе си и в търсене на истините за своята личност, за ролята на миналото си и на всички фактори, моделиращи живота ми. Така се озовавах на Камино де Сантяго", казва Иванов.

Пътят Камионо е наричан Път за душата. Векове наред поклонници изминават прочутия маршрут. Ел Камино започва във Франция, изкачва Пиренеите и върви от изток на запад по тях през цяла Северна Испания, докато стигне до изящната и прочута катедрала „Сантяго де Компостела“, където са погребани останките на свети Яков Зеведеев. Това прави Сантяго де Компостела третия по важност поклоннически град след Рим и Ерусалим.
Самият път е около 800 километра, които се извървяват пеш от поклонници, вървели по този път от хилядолетия. Свещеният път може да се мине пеша, с велосипед или на кон. Камино е успешно преминат, ако са изминати 100 км пеша или 200 км с велосипед или на кон.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети