Арестуваха 19-годишна хитруша, мамила в интернет

DenNews.bg
16.03.2018
размер на текста:

19-годишно момиче е задържано за интернет измами, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.
Х. В. от областния град е задържана при акция на служителите на сектор "Икономическа полиция" за това, че организирала онлайн измами, състоящите се в публикуване на обяви за продажба на стоки и в последствие изпращане на стоки без стойност, различни от обявените.
Изяснено е, че за измамите жената ползвала няколко сайта за интернет търговия с вещи втора употреба. Тя публикувала обяви за продукти на специален режим, с което се избягва опцията вещите да се прегледат и тестват преди покупка. На обявите се отзовавали различни хора, единият от които получил пратка, чието съдържание далеч се разминавало с промотираното онлайн.
Като разбрал, че е измамен, човекът алармирал властите в Бургас, а полицаите започнали действия по установяване самоличността на извършителя и стигнали до 19-годишната млада жена. Същата е задържана за срок до 24 часа.
В жилището на жената, разположени в квартал "Меден рудник", са намерени и иззети вещи и предмети, имащи отношение към извършените от нея престъпления. В хода на разпитите жената е направила пълни самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети