21 100 кв.м. кръпки ще бъдат положени по пътищата в община Дупница

DenNews.bg
15.03.2018
размер на текста:

21 000 кв. м. кръпки ще бъдат положени по пътищата в община Дупница. Това става ясно от изискванията по процедурата за преасфалтиране на улици в града, селата и 4-класната пътна мрежа, която вече е отворена.
Фирмите, които искат да се включат в обществената поръчка на обща стойност 500 000 лв. с ДДС, могат да подават документи до 11 април. Офертите ще бъдат отворени на 12 април.
Предвидената за Дупница сума е 300 000 лв. с ДДС, а за селата и 4-класната пътна мрежа съответно по 100 000 лв. с ДДС.
Улиците, които ще се асфалтират с предимство по селата са тези, които кметовете и кметските наместници са посочили.
За Дупница също има списък с улици, който е изготвен след оглед от страна на общински служители. В края на месец април обаче ще се извърши втори оглед, след които списъкът може да бъде разширен, предвид вероятността през зимата да са се появили нови проблеми участъци.
За момента в списъка с улици за частично преасфалтиране са включени кв. „Бешика“, кв. „Чавдар войвода“, кв. „Христо Ботев“, Градската градина, улиците около градинката „Левски“ и всички главни артерии. В Дупница ще бъдат положени 12 800 кв.м. кръпки.

Предвидено е и цялостно преасфалтиране на две улици – „Ал. Стамболийски“ и „Чаталджа“.
3900 кв. м. кръпки са предвидени за междуселските пътища, а за селата – 4400 кв.м. За 4-класната пътна мрежа се предвижда по-малко нов асфалт, макар цената да е еднаква с тази за селата, тъй като по междуселските пътища са предвидени и почистване на канавки и банкети, почистване на растителност и др.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети