5-класничка от Самораново с първо място на престижен национален конкурс

DenNews.bg
15.03.2018
размер на текста:

Момиче от дупнишкото село Самораново опроверга теорията, че единствено елитните училища дават отлично образование, като постигна невероятно постижение на най-големия и престижен конкурс по Български език и литература, провеждан у нас.
5-класничката Никол Ангелова от ОУ "Христо Ботев"- село Самораново спечели 1-ото място, заедно с други две нейни връстнички от Кърджали и Разлог. И трите получиха по 48 точки от максималните 50 в конкуренцията на хиляди ученици от цялата страна в състезанието, което премина в два етапа.
За участието на Никол настояла нейната преподавателка до 4-и клас Валентина Грънчарова, а от началото на тази учебна година с подготовката й се заела учителката й по Български език и литература в училището - Елена Бачева.
Безспорно, това е най-големият успех на възпитаник на училището в дупнишкото село. Любопитен е фактът, че в Самораново има една паралелка 5-и клас, в която се обучават само 11 деца.
Националното състезание се организира за седма поредна година от Сдружението на учителите филолози „Любословие" и Българска академия на науките - Институт за български език. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети