Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност заради ЧЕЗ

DenNews.bg
13.03.2018
размер на текста:

Правителството дължи на българския народ отговори по какъв начин сделката за активите на ЧЕЗ получи политическа подкрепа.
Защото всички знаем, че без такава, подобна фирма не може да получи банково финансиране. Това заяви президентът Румен Радев в коментар за сделката за ЧЕЗ и желанието на правителството да участва в нея, съобщи БНТ.
Президентът съобщи, че ще свика Консултативния съвет за национална сигурност , на който да бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната.
"Докато не е ясен този въпрос за схемата на финансиране, няма как да знаем под каква форма и по какъв начин българското правителство се готви да стане партньор в сделката", подчерта Радев.
За него е важен въпросът кой води преговори от името на българската държава и кой води преговори от името на Върбакова.
„Смея да кажа и го твърдя категорично, че до момента аз нямах информация по този въпрос. Изрично настоях да получа такава от компетентните органи, която регулярно е изпращана до правителството. Ето защо смятам за основателно да бъде свикам и Консултативен съвет по националната сигурност /КСНС/, на който да бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната“, каза президентът като уточни, че ще свика съвета през втората половина на април.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети