Дадоха официален старт на подписката с искане за разваляне на сделката за ЧЕЗ в Дупница

DenNews.bg
13.03.2018
размер на текста:

Народният представител от д-р Иван Ибришимов и областният лидер на БСП Станислав Павлов дадоха официален старт на подписката за разваляне на сделката за ЧЕЗ в Дупница.
Д-р Ибришимов подчерта, че организатор на подписката не е БСП, а граждански организации, но социалистите подкрепят инициативата, за което има решение на Изпълнителния съвет на партията от 6 март.


„Преди няколко седмици се появи незнайно от къде Гинка Върбакова от Пазарджик, която се оказва основен и официален консултант на правителството и всъщност представител на правителството в Чехия за закупуване на дружеството. БСП е против никому неизвестен купувач, без доказан произход на средствата за сделката, да придобие ЧЕЗ, при положение че дружеството е част от националната сигурност. Ние искаме разваляне на сделката и връщане отначало на всички документи, така че държавата да бъде равноправен партньор и купувач на дружеството в евентуално следваща сделка“, обясни д-р Ибришимов.

За два дни в общините Дупница и Бобошево са събрани близо 500 подписа.
От днес до края на месеца всеки желаещ дупничанин може да се включи в инициативата, като подписи се събират на централния площад „Свобода“.
Подписката върви във всички общини в областта, както и в общините от цяла Югозападна България, където се простира дейността на ЧЕЗ.
„Надяваме се властта да чуе желанието на народа и да защити националния интерес. Властта, която е избрана от народа, за да представлява интересите му, трябва да се съобрази с желанието на гражданите“, посочи още народният представител от Дупница.
Подписката ще бъде внесена в Министерски съвет и Народното събрание.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети