Дупница се включва в кръводарителска кампания за Книгата на Гинес

DenNews.bg
12.03.2018
размер на текста:

Ротаракт клуб Дупница ще се включи в световната инициатива Мahadan 3.0 World's largest Blood Donation Camp на Ротари и Ротаракт клубове от Индия за подобряване на Световния рекорд на Гинес за най-много кръводарители.
Инициативата ще се проведе от 12 до 18 март, а целта е в нея да се включат 40 000 дарители от целия свят.

Ротаракт клуб Дупница организира за трети път кръводарителска акция в община Дупница, като отминалите две бяха обявени за най-успешни сред всички останали 28 ротаракт клубове в България. През 2015 година Дупница се похвали с малко над 40 кръводарители, а през 2017 година с точно 30.

Ако искаш и твоето име и принос да влязат в Книгата на Гинес, заедно с това да разбиеш клишетата за кръводаряването и да подариш живот на нуждаещ се, заповядай на 13 и 14 март на партера в сградата на Община Дупница от 10:00 до 15:00 ч и направи този благороден акт на помощ, призовават от Ротаракт клуб Дупница.
Дарителите трябва да са между 18 и 65 години, да не страдат от заразни и хронични заболявания, да не са дарявали кръв през последните 2 месеца, да не си консумирал алкохол последните 24 ч и да са добре закусили. Организаторите обещават изненади и подаръци.
Кампанията ще се рализира, благодарение на целия организаторски екип в лицето на Община Дупница, Регионален център по трансфузионна хематология – Кюстендил, БЧК-Кюстендил и, разбира се, Ротари и Ротаракт клуб Дупница.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети