Машинист предотврати трагедия край София

DenNews.bg
01.03.2018
размер на текста:

Машинист от "БДЖ-Товарни превози" е предотвратил катастрофа тази сутрин, след като заради студа се е наложило аварийно спиране поради невъзможност за овладяване на скоростта.
В 5.57 ч. локомотивният машинист на товарна композиция с въглища, тръгваща от гара Вакарел в 05.50 ч., уведомява дежурния ръководител движение на гара Елин Пелин, че трудно овладява скоростта на влака, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура".
Незабавно са уведомени влаковият и старшият диспечер в София. Влакът е насочен към гара Казичене по път 2 (по правата) на закритото за ремонт междугарие Елин Пелин – Казичене.
Своевременно са спуснати бариерите на прелез Верила в участъка, след който машинистът успява да спре влака.
Бързата и адекватна реакция на машиниста, дежурния ръководител движение и влаковите диспечери е осигурила безопасността на движението на влаковете в района и е предотвратила евентуална голяма катастрофа.

Припомняме, днес нощният влак от София за Бургас прекара три часа между гарите Черноград и Айтос. Стана ясно, че повредата е бил в електрическия локомотив и е изпратен дизелов, за да издърпа композицията. Хората обаче стояха на студено по време на престоя на влака, тъй като отоплението не работи, когато локомотивът е в неизправност.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети