Шивачките с неплатени заплати от Дупница започват работа със съдействието на КНСБ

DenNews.bg
07.02.2018
размер на текста:

 Работниците с неплатени заплати от „АМ Шуус“ в Дупница вече започват работа в съседни шивашки фирми. Това е един от резултатите на съвместната приемна на КНСБ и Омбудсмана в града, открита на 29 януари.
Всеки ден работници не само от въпросната фирма, а и други компании от региона с подобни проблеми посещават РС на КНСБ Дупница за трудовоправни консултации, както и за съвети, свързани с прекратяване на трудовите им договори и подаване на заявления до НОИ за отпускане на гарантирани вземания.


Конфедерацията им съдейства и за оформяне от фирмата на необходимите документи за институции като Агенция по социално подпомагане ( за изплащане на детски), за бюрото по труда и НОИ.
Шивачките получават и съдействие на място за подаване на заявления до Териториалното поделение на НОИ за кандидатстване за обезщетения пред Фонд „Гарантиране на вземанията на работниците и служителите“.
Приемната бе обещана от лидера на КНСБ Пламен Димитров при посещението му в Дупница.
От Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост пък са поели и активно изпълняват ангажимента да насочат работниците към фирми, които предлагат добри възнаграждения и условия на труд.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети