15-годишният, който едва не уби жена в дома й, се разплака в Дупнишкия съд, иска „при мама“

DenNews.bg
06.02.2018
размер на текста:

15-годишният Християн Георгиев, който преби и рани с нож 46-годишна жена в дома й в Дупница, се разплака днес в съда, искайки да се прибере при мама.
По време на нападението в събота вечерта Християн е бил под влиянието на алкохол. Влязъл в къщата в Горна махала, като счупил прозорец. Още с влизането е нападнал жертвата си, нанесъл й удари с ръце, както и удар с нож в областта на врата.
Пострадалата жена все още е в болница, а състоянието й остава критично.
Обвинението срещу Християн е за грабеж и нанасяне на средна телесна повреда. Той е отнел от пострадалата чанта с 200 лв. и мобилен телефон.
Георгиев е признал за още едно нападение над жена, на която също е нанесена средна телесна повреда. Припомняме, че по-рано информацията на полицията бе, че до момента младежът не е попадал в полезрението на органите на реда.
Предстои обвиненията за двете нападения ще бъдат обединени.
На днешното заседание, което бе закрито, защото извършителят е непълнолетен, Районен съд-Дупница остави Християн в ареста, налагайки му най-тежката мярка „задържане под стража“.
След като чу определението на съда, майката на извършителя припадна пред съдебната палата и се наложи да бъде извикана Бърза помощ. Първоначално жената отказа да се качи в линейката, но в последствие бе отведена за преглед. Тя сама обясни, че е взела успокоителни лекарства.
Защитата на Християн Георгиев ще обжалва наложената му днес постоянна мярка на 12 февруари пред Окръжен съд-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети