Александър Джорджев от Дупница №1 и в „Нощта на шампионите“

DenNews.bg
05.02.2018
размер на текста:

Спортист номер 1 на Дупница за 2017 година Александър Джорджев получи награда за най-добър млад спортист на България до 14 години по време на "Нощта на шампионите". Натрада получи и треньорът му Христо Михалчев.
Григор Димитров очаквано бе награден като №1 от Министерството на спорта и Българския спортен тотализатор по време на церемонията. Най-добрият ни тенисист получи премия от 50 хиляди лева.
Българският спортен тотализатор раздаде премии за 215 хиляди лева на най-добрите спортисти през изминалите 12 месеца. Те бяха разделени в няколко категории, като за първи път освен 14 и 18-годишни, имаше приз и за спортист до 23 години.
Художествената гимнастика беше отличена с приз отбор на месеца за ансамбъла и треньор, който отиде в наставника на националния отбор Весела Димитрова.
На церемонията с "Венец на победителя" бяха наградени изявени спортисти и деятели, празнували кръгли годишнини: Христо Бонев (футбол), Николай Бухалов (гребане), Йордан Лечков (футбол), Иван Лебанов (ски бягане), Петър Киров (борба) и Методи Савов (алпинизъм).

Победители по категории:
Млад спортист на България до 14 години: Александър Джорджев (таекуондо)
Млад спортист на България до 18 години: Антъни Иванов (плуване)
Млад спортист на България до 23 години: Даниел Асенов (бокс)
Спортист с увреждания на България: Ружди Ружди (лека атлетика)
Отбор на България: ансамбъл по художествена гимнастика
Треньор на България: Весела Димитрова (художествена гимнастика)
Спортист на България: Григор Димитров (тенис)

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети