Внезапно почина бизнесменът Стефан Шарлопов

DenNews.bg
05.02.2018
размер на текста:

Бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели, е починал внезапно тази нощ. От "Шарлопов Груп" съобщиха, че той е издъхнал в съня си.
Шарлопов придоби популярност покрай участието си в предаването „Звездни стажанти“, направено по модела на риалити, чийто водещ 14 сезона бе настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп. В предаването Шарлопов оценяваше работата на два отбора звезди и да уволняваше най-зле представителите си.
Стефан Шарлопов е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност "Българска филология".
След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономическа тематика. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес.
Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД – компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД и др.
55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той също така бе председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс“. Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис“, който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.
Шарлопов има пет деца, като дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на "Шарлопов Груп".

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети