Вицето Симеонов в потрес, че Гинка няма познания в енергетиката, най-вероятно не знае и какво е трафопост

DenNews.bg
28.02.2018
размер на текста:

Скандално е това, че лицето, което е представено за купувач на ЧЕЗ, няма никаква сериозна история и опит, това е свързано с рискове, посочи Валери Симеонов.
Вицепремиерът коментира в кулоарите на парламента сделката с Гинка Върбакова за продажбата на активите на ЧЕЗ.
"Как ще прецени Гинка дали един трафопост трябва да бъде подменен, след като тя не знае дори какво значи трафопост", попита Валери Симеонов. Той е категоричен, че е нормално да има сделки в една пазарна икономика, но е скандално, че лицето, което се представя за купувач, няма сериозна история.
"Българската енергетика е доста добре работеща система, както държавната част, така и частният капитал“, изтъкна Валери Симеонов.
"Опозицията има интерес от сваляне на правителството, включително и извънпарламентарната", заяви вицепремиерът и поясни, че вижда логика в казаното от Бойко Борисов, че някой клати кабинета, но посъветва да се пита премиера кого визира.
Вчера Борисов заяви, че някой иска да повтори февруарските събития от преди 5 години, по друг сценарий, но със същите изпълнители - ЧЕЗ. Целта била да излезе, че той участва в задкулисна сделка, но този път няма да подаде оставка.
Мнозинството в парламента отхвърли днес предложението на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан за сделката за ЧЕЗ.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети